vrijdag 16 april 2010

Week zit er weer op

Heb er weer een afwisselend weekje opzitten. Veel (oude) computerspullen uitgezocht, alles is nu weer netjes uitgesorteerd. Handig als ik eens iets nodig heb, hoef ik niet zo lang te zoeken. Gelijk een nieuwe werkplek aangelegd, vond namelijk nog een pc en een goede monitor. Zonde om de spullen ergens op een plank te laten staan, er was toch nog een vrij bureau. Twee laptops, een usb-stick en een beamer in orde gemaakt voor een presentatie in de stad.

Ondertussen kwamen er wat storingen voorbij, een paar problemen met printen, met word en excell. Eén gebruiker zat compleet vast in outlook, dan maar cntrl, alt en delete en de processen stoppen. Natuurlijk lopen dit soort problemen elke dag tussen de normale werkzaamheden door. Het is erg fijn om te doen omdat de mensen het echt waarderen als je ze kunt helpen. Nog wat aanvragen de deur uitgedaan betreffende de rechten op een externe schijf en nieuwe en gewijzigde mailadressen.

Woensdag kreeg ik twee "defecte" laptops op m’n bordje. Bij één ervan ben ik best lang aan het knutselen geweest, hier had Chrome opgestaan als standaard browser maar na het verwijderen ervan werkten de links niet meer vanuit outlook naar Internet Explorer. Dit was een insteling in IE maar er moesten ook de nodige aanpassingen gemaakt worden in het register. Leuk als het dan lukt om alles weer werkend te krijgen. Verder een schoning, defrag, wat onzin programmaatjes verwijderd en de slaapstand aangepast. De laptops werkten weer lekker en konden terug naar de eigenaar.

Ook deze week weer de nodige gesprekken gehad met leveranciers van onze nieuwe software pakketten en de beheerders van de hardware waar dit alles op geplaatst gaat worden. Fijn dat ik in de toekomst wat meer rechten ga krijgen om hier beheer op te gaan plegen. Als laatste nog druk bezig geweest met het intranet. Dit is nog niet echt veel in gebruik dus hier ben ik reclame voor aan het maken. Wel nadat ik hier de afgelopen tijd veel dingen aan heb toegevoegd. Zo zet ik er elke dag nieuwtjes op, hou de voortgang van ons nieuwe pakket bij, plaats handleidingen, tips enzovoorts.

donderdag 1 april 2010

Afscheid Wendy Meijer

Tja, dat was het dan. Zoals in het vorige stukkie van Ron al beschreven werd hebben we mijn afscheid 'gevierd' in de Crystal Wok. Het blijft een vreemde gewaarwording dat je daar geen onderdeel meer van uitmaakt, maar dat het toch nog zo eigen voelt!

Lieve allemaal, heel hartelijk bedankt voor jullie hartverwarmende stukjes op de kaart die ik kreeg en natuurlijk ook voor de overige cadeaux.

Vanaf vandaag officieel werkloos... Na 27 jaar onafgebroken gewerkt (op 3x baren na, maar ja da's ook werken)te hebben nu full-time thuis voor een periode van ?????? Wie zal het zeggen.

To be continued..

Wendy

Tien kleine negertjes

Daar zaten we dan weer, op dinsdag 30 maart nam het volgende negertje afscheid. Wendy wilde graag bij HP werken maar voelde zich niet meer in staat om op een goede manier haar arbeid te leveren. Waar en wanneer hadden we dat eerder gehoord? Het afscheid was in de Crystal Wok in Zaandam en ondanks de toch minder geslaagde reden voor deze samenkomst was het zoals altijd weer gezellig. Edwin hield een mooie toespraak, een paar prachtige oude koeien werden uit de sloot getrokken, er werd smakelijk om gelachen.

Voor mezelf was het of mijn eigen film van vorig jaar juni opnieuw werd vertoond. Ook ik had afscheid genomen in de Crystal Wok met bijna dezelfde collega’s. Het enige grote verschil was dat ik toen redelijk wazig was van het vele bier dat ik die middag en avond genuttigd had. Wendy kreeg een mooie theaterbon en een gezellige muziekkaart, Bye Bye, auf wiedersehn... Deze was de afgelopen week doorlopend te horen geweest op het kantoor wat vele verstoorde blikken op de werkvloer had opgeleverd. Ach ja, we waren altijd al wat rumoeriger (geweest) zullen we maar zeggen.

Ik zou zeggen bewaar de kaart goed, de opmerkingen die er opstaan moet je over een paar jaar nog maar eens lezen. Als ik het doe weet ik zeker dat ik er vochtige ogen van krijg. Ondanks dat ik ontzettend goed terecht ben gekomen bij mijn nieuwe werkgever blijft dit cluppie mensen uniek. Maar troost je bij de gedachte dat we zeker nog eens bij elkaar zullen komen, we hebben tenslotte nog paar negertjes over......

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...