maandag 31 augustus 2009

Ludieke actie op 3 september

De Unie roept, samen met FNV en CNV, hun leden bij EDS op om 3 september in het zwart gekleed op een barbeque bij HP in Amstelveen te verschijnen. Het is een protestactie om hun ongenoegen over de gang van zaken bij EDS te uiten. De directie van EDS Nederland wil af van de cao nu het bedrijf onderdeel van HP is. De vakbonden zijn daar boos over en voeren op vrijdag 4 september een extra overleg over het voortbestaan van de cao. Om dat overleg kracht bij te zetten organiseren de bonden op donderdag 3 september een protestactie in de vorm van een speciale integratiebarbeque. De vakbondsleden worden zijn opgeroepen daar in het zwart gekleed te verschijnen.

Niet alleen het voortbestaan van de cao is reden van het protest. Ook het uitblijven van een loonsverhoging in 2009, het continu schrappen van arbeidsplaatsen en het gevraagde loonoffer zijn bij de vakbondsleden binnen EDS slecht gevallen. Veel medewerkers hebben volgens de vakbonden het gevoel dat hun bedrijf uit elkaar aan het vallen is. Veel aanwezigen op recente ledenbijeenkomsten van de vakbonden maken zich zorgen over het management van EDS.
bron : Abvakabo FNV

zondag 23 augustus 2009

EDS weegt niet op HP's winst

Het voorbije kwartaal, dat voor HP eindigde op 31 juli, draaide het bedrijf een omzet van 27,5 miljard dollar. Dat is 2% minder dan een jaar geleden. Enkel de dienstenafdeling van HP kende een omzetgroei, en dat had natuurlijk alles te maken met de overname van EDS die sindsdien is afgerond. De meeste andere afdelingen noteerden een omzetdaling van ongeveer 20%.
Opvallend genoeg draagt de dienstenafdeling ook het sterkste bij tot de winst van HP in dit voorbije kwartaal. De operationele winst van de dienstentak bedroeg 1,3 miljard dollar, terwijl de winst van de andere afdelingen onder het miljard bleef. Enkel de Imaging & printing-afdeling bleef in de buurt, met een operationele winst net onder het miljard.

Niet verrassend werd de afdeling Personal systems - desktops en notebooks dus - het zwaarst getroffen. Niet alleen de omzet daalde sterk, met 18% tot 8,4 miljard dollar, ook de operationele winst daalde fors, van 587 miljoen naar 386 miljoen dollar. Het aantal verkochte pc’s steeg nog met 2%.

Ondanks de teruggevallen winst - van 2 miljard naar 1,6 miljard dollar - werden de resultaten positief onthaald. Ze waren licht beter dan wat financiële analisten hadden verwacht, en HP’s aandeel op de technologiebeurs Nasdaq steeg dan ook met 2%. En zowel Gartner als IDC zagen de resultaten als een voorbode van een heroplevende markt naar het einde van het jaar.

dinsdag 18 augustus 2009

Komkommertijd

Vakantietijd is komkommertijd. Althans voor een blog dan, gelukkig is de vakantieperiode bijna ten einde (geintje). Kunnen we af en toe weer eens een verhaaltje plaatsen. Voor mij was het toch wel een beetje vreemd. Normaal is het als je terugkomt van vakantie best een stap om weer naar het werk te gaan. De collega’s bijpraten over alle avonturen, de eventuele foto’s laten zien en daarna de enorme berg aan mail doorwerken. Ook proberen bij te praten of er nog bijzondere zaken in de vakantie zijn voorgevallen. Grote storingen, nieuwe programma’s, jobjes, procedures en aanverwante zaken. Verder had ik nog weleens een ander groot probleem waar ik tegenaan liep na de vakantietijd. Wat was dat verdomde password ook alweer......!

Ondanks de twee maanden dat ik nu weg ben bij EDS/HP is het contact met de ex-collega’s gelukkig nog steeds goed en aanwezig. Toen we in Frankrijk waren heb ik wat sms’jes rondgestuurd en toen we weer thuis waren werd ik nog gebeld om te vragen hoe onze vakantie geweest was. Nou, we hebben een schitterende vakantie gehad met ons gezin in de Vogezen. Het weer was prima, we hebben veel gezwommen in het campingzwembad en in een schitterend bergmeer. Dorpjes, watervallen en bergpassen bezocht en prachtige weggetjes gereden. De kinderen hebben nog vrij dus ook nu doen we nog leuke dingen. Begreep wel dat de mensbezetting in Zaandam ondertussen erg laag is, hopelijk is het straks in Amstelveen weer een wat normalere situatie.

dinsdag 4 augustus 2009

Officieel HP

Eindelijk is het zover ... vanaf 1 augustus zijn "we" officieel HP.

Uiteraard begeleidt door een motiverend schrijven en de organisatorische wijzigingen. Dit geeft allemaal een heel erg groot deja-vu gevoel. 4 Jaar terug hebben de meeste van ons immers hetzelfde meegemaakt met de transitie van AH naar EDS. Ook toen ging het niet allemaal van een leien dakje. Er is best wel veel informatie beschikbaar, als je maar weet waar en hoe je het moet opzoeken ! En dat je nog niet overal bij mag/kan, is ook erg logisch.

Achter de schermen wordt ongetwijfeld hard gewerkt om dit allemaal op te lossen. Maar toch mist er een stukje communicatie.

Het "warme" HP-gevoel is er nog niet.......

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...