maandag 31 augustus 2009

Ludieke actie op 3 september

De Unie roept, samen met FNV en CNV, hun leden bij EDS op om 3 september in het zwart gekleed op een barbeque bij HP in Amstelveen te verschijnen. Het is een protestactie om hun ongenoegen over de gang van zaken bij EDS te uiten. De directie van EDS Nederland wil af van de cao nu het bedrijf onderdeel van HP is. De vakbonden zijn daar boos over en voeren op vrijdag 4 september een extra overleg over het voortbestaan van de cao. Om dat overleg kracht bij te zetten organiseren de bonden op donderdag 3 september een protestactie in de vorm van een speciale integratiebarbeque. De vakbondsleden worden zijn opgeroepen daar in het zwart gekleed te verschijnen.

Niet alleen het voortbestaan van de cao is reden van het protest. Ook het uitblijven van een loonsverhoging in 2009, het continu schrappen van arbeidsplaatsen en het gevraagde loonoffer zijn bij de vakbondsleden binnen EDS slecht gevallen. Veel medewerkers hebben volgens de vakbonden het gevoel dat hun bedrijf uit elkaar aan het vallen is. Veel aanwezigen op recente ledenbijeenkomsten van de vakbonden maken zich zorgen over het management van EDS.
bron : Abvakabo FNV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...