vrijdag 21 mei 2010

Sterk kwartaal voor HP

Computerbouwer HP zag zijn inkomsten afgelopen kwartaal met dertien procent groeien tegenover vorig jaar. Analisten hadden de kwartaalinkomsten minder hoog ingeschat, namelijk tussen de 29,51 miljard en 30,22 miljard dollar. Uiteindelijk blijkt de computergigant afgelopen kwartaal 30,8 miljard dollar binnengehaald te hebben. Dat is goed voor een nettowinst van 2,2 miljard.

Serververkoop boomt
In een verklaring is algemeen directeur Mark Hurd vooral opgetogen over de serververkoop. Die is met maar liefst 51 procent gestegen. Een teken dat bedrijven weer durven te investeren, denkt Hurd. Maar ook op de pc- en notebookmarkt worden stijgingen opgetekend.

De hogere inkomsten komen deels door gunstige wisselkoersen, maar HP doet het in elk werelddeel goed. In Amerika liggen de inkomsten negen procent hoger, in Europa zeven en tien in Azië. De resultaten van de service-afdeling zijn enigzins teleurstellend met een groei van twee procent tot 8,7 miljard dollar. De inkomsten uit outsourcing liggen zes procent hoger, maar de tak applicatiediensten gaat twee procent omlaag.

1 opmerking:

  1. Tja, en dan lees je dit op nu.nl :

    Hewlett-Packard schrapt duizenden banen

    AMSTERDAM - Hewlett-Packard schrapt de komende jaren negenduizend banen. Dat heeft 's werelds grootste computerfabrikant dinsdag bekendgemaakt.

    De banenreductie is onderdeel van een herstructurering binnen het Amerikaanse bedrijf. Hewlett-Packard gaat de komende jaren 1 miljard dollar investeren in nieuwe IT-diensten voor bedrijven.

    BeantwoordenVerwijderen

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...