maandag 29 juni 2009

Vraagje aan de OR

Stefan,
Kunnen jullie mij vertellen wat de echte reden is waarom de aanzeggingen opgeschoven zijn naar Q4 (eind september), er gaan nogal wat wilde verhalen over de vloer.
groet, PEter
Antwoord:
Peter,
Belangrijkste reden voor het doorschuiven naar q4 is het feit dat er in q3 veel bestshoring zou moeten plaatsvinden. Naar ik begrepen heb loopt het bestshoring niet, of niet goed.
Vandaar dat ze het e.e.a. doorschuiven naar een volgend kwartaal. Overigens hebben we geen idee of er dit kwartaal nog aanzeggingen zullen plaatsvinden.
Gr, Stefan van Eck

vrijdag 26 juni 2009

Sympathiek snel pak

Vanochtend hebben mijn vrouw en ik een gesprek gehad met een vertegenwoordiger van de RABO bank op hun hoofdkantoor. Ze hadden al diverse keren aangeboden om met ons te praten, blijkbaar is er wat te halen...... Moet wel eerlijk zeggen dat het een prettig gesprek was. Een keurige snelle jongen in strak pak kwam aangereden in een mooie zwarte en grote auto. Hij was wel tien minuten te laat, had last (gehad) van een langzaam leeglopende achterband. De veroordelen kwamen deze keer niet uit, het was een eerlijke en sympathieke man. Ik begon het gesprek een beetje knorrig maar na vijf minuten was de lucht opgeklaard en hebben we met z'n allen in drie kwartier alles goed doorgesproken.

Onze Stamrecht BV bleek nu definitief te zijn opgericht (de i.o. was er dus af) en na controle bleek ook het geld van mijn ex-werkgever afgelopen maandag 22 juni al op de zakelijke rekening gestort te zijn. Dit wisten we nog niet, dus dat was een prettige verrassing! Al met al is het toch wel snel gegaan. Op 5 maart had ik me aangemeld bij het management voor de vrijwillige vertrekregeling, de goedkeuring had ik al op 10 maart (ik stond zeker op de shortlist...), op 23 april hadden we een gesprek bij het belastingkantoor en op 22 mei hadden we van de RABO bank al het rekeningnummer van de stamrecht i.o en was deze dus al opgericht.

Helaas is de rente op dit moment niet erg hoog en lijkt deze nog verder te zakken. Dus onze snelle, maar aardige man, kon niet al te veel doen. Er werd ons 3,4 procent aangeboden en daar waren we eigenlijk best tevreden over. Het geld zou komen op een zogenaamde zakelijke pensioen internetrekening (een hele mond vol), hier kan gewoon vrij geld van worden opgenomen. Dus zonder boetes of allerlei mitsen, maren en clausules. Tegen tien uur werden we weer netjes met een ferme handdruk de deur uitgewerkt door onze financiële adviseur. Wij liepen weg met een gladgestreken gezicht alsof alles de gewoonste zaak van de wereld was. Maar zodra we de hoek om waren hebben we elkaar mooi nog even gefeliciteerd met de goede afloop!

"Nieuws"

Vandaag (eindelijk) weer eens nieuws vanuit het management. Uiteraard viel te verwachten dat het geen goed nieuws zou zijn :

- per direct worden alle contractors opgezegd ; voor contractors die moeten blijven, moet een "justification" geschreven worden.
- alle aanzeggingen van Q3 zijn doorgeschoven naar Q4

Kortom, we gaan weer een (lange) periode van onzekerheid tegemoet.

dinsdag 23 juni 2009

maandag 22 juni 2009

HP/EDS: 302 extra banen weg

Gisterenmiddag maakte HP/EDS bekend dat - als gevolg van de economische recessie – tot eind 2010 nog eens 302 banen komen te vervallen in Nederland. Dit banenverlies komt bovenop de eerder aangekondigde reductie van 421 arbeidsplaatsen. Hiermee loopt het totaal op tot ruim 700.

De voorgenomen ontslagen zullen naar verluidt ongeveer gelijk verdeeld zijn over de medewerkers van HP en EDS. Vakbond De Unie wil dat HP/EDS komende weken aannemelijk maakt dat deze reorganisatie echt onvermijdelijk is. Huug Brinkers, bestuurder van De Unie, is niet verrast door de aankondiging, maar wel over het aantal ontslagen. "Al eerder hadden ons signalen bereikt dat HP met de Europese Ondernemingsraad in overleg was over reductie van banen in Europa. We hadden alleen niet verwacht dat het in Nederland wederom om honderden banen zou gaan. Vooral omdat tot voor kort HP nog fantastische resultaten heeft geboekt".

Op dit moment zijn er nog veel vragen en onduidelijkheden over de aangekondigde reorganisatie. Brinkers: "Het huidige Sociaal Plan loopt nog door tot eind dit jaar en is gebaseerd op de oude kantonrechtermaatstaf. Omdat deze voorgenomen reorganisatie doorloopt tot eind 2010 en HP eerder al had aangegeven het sociaal plan verder te willen versoberen, willen we daar nu duidelijkheid over. Ons uitgangspunt daarbij is dat alle medewerkers die te maken krijgen met de gevolgen van deze reorganisatie, in ieder geval gelijk behandeld zullen gaan worden", aldus Brinkers.

Bron: Automatisering Gids

maandag 15 juni 2009

Alweer een vreemde maandag

Vandaag zouden de namen bekend worden gemaakt wie zijn biezen moet pakken, dus na een spannende periode van een aantal weken en vele nachten slecht geslapen etc. zou vanmorgen de wekker aflopen , maar deze had ik al geruime tijd daarvoor al uitgezet. Tijdens de rit naar Zaandam zat ik zo te denken , misschien is dit wel de laatste rit naar Ebbenhout, je weet maar nooit welke dobbelstenen er voor jouw zijn gegooid. Na een tijdje verscheen de eerste collega en deze vertelde mij dat de namen vandaag NIET bekend worden gemaakt aan de mensen dit er evt. uit moeten. De namen worden eerst doorgegeven aan de OR, natuurlijk moet je dan begrijpen dat dit allemaal voor jou gedaan wordt, de lijst moet gecontroleerd worden en er mag geen foutje plaatsvinden. De namen worden nu pas eind juli bekend gemaakt, dus weer een heftige periode voor de boeg, slecht slapen en kribbig tegen het thuisfront. We moeten vooral niet zeuren en begrip hebben voor de zaak. Ik zie het toch heel anders

zondag 14 juni 2009

Stamrecht is rond

Alle papieren betreffende het Stamrecht gebeuren binnen gekregen. Het is nogal wat. Een aandeelhoudersregister, een verklaring van geen bezwaar van justitie, de definitieve bankverklaring, een afschrift akte van oprichting, een brief over de beëindigingsvergoeding, een brief over de stamrechtvrijstelling voor de belastingdienst en een stamrechtovereenkomst.

De laatste vier documenten en de registratie van de Kamer van Koophandel (deze brief kwam een dag later binnen) heb ik ingescand en per mail opgestuurd naar de personeelsafdeling van EDS. Dit was in principe de laatste stap, EDS kan nu het geld overmaken naar de RABO bank. Alles is best soepel gegaan, het is een flinke papierwinkel en je moet het boeltje goed in de gaten houden maar het Belastingadviesbureau Geraerts heeft ons prima geholpen en alles zo snel mogelijk afgehandeld.

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...