donderdag 4 juni 2009

Grootste deel ontslagen HP in Europa

Het leeuwendeel van de banen die ict-leverancier HP zal schrappen naar aanleiding van een wereldwijde reorganisatie, zal verdwijnen in Europa. Ruim 5700 van de 6400 te schrappen banen zullen worden wegbezuinigd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Omdat HP relatief weinig in de twee laatstgenoemde gebieden werkzaam is, zullen de zwaarste klappen waarschijnlijk in Europa vallen. Ook in Nederland zouden daarbij banen geschrapt kunnen worden, al is nog niets zeker volgens een woordvoerder van HP.

´Momenteel voert HP gesprekken op Europees niveau´, geeft HP-woordvoerder Herbert Wormgoor aan. ´Pas wanneer die gesprekken voorbij zijn, weten we meer en kunnen we ook meer vertellen.´ Volgens Wormgoor is HP voorzichtig met het naar buiten brengen van informatie. Een Belgische woordvoerder van HP gaf eerder al aan dat in alle vestigingen van Europa, het Midden-Oosten en Afrika (het zogenaamde EMEA-gebied) banen op de tocht staan. Ook in Nederland. ´Het zou goed kunnen dat dit inderdaad het geval is´, aldus Wormgoor, ´maar het is een beetje op de zaken vooruitlopen. Over de verdeling van de ontslagen is nog niets bekend, behalve dat er 5700 banen gaan verdwijnen in het EMEA-gebied.´

Twee procent
Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers in mei van dit jaar gaf HP aan wereldwijd twee procent van de ruim 320.000 banen te schrappen. De 6400 te verdwijnen banen komen nog eens boven op de 25000 banen die HP schrapte na een reorganisatie in oktober. In Nederland werden er 420 functies geschrapt. Vooral HP-dochteronderneming EDS werd destijds zwaar getroffen.

In het EMEA-gebied zijn zo´n 80.000 mensen werkzaam bij HP. In Nederland telt de ict-leverancier zo´n 3700 medewerkers. Waarom het merendeel van de te verdwijnen banen zal gaan verdwijnen binnen Europa kan Wormgoor niet zeggen. Het personeel van HP heeft de afgelopen maanden al meer bezuinigingsmaatregelen moeten slikken. Zo werd hen in februari nog gevraagd om vrijwillig een deel van het loon op te offeren. De bezuinigingsmaatregelen stuiten bij HP op onbegrip.

Bericht overgenomen van http://www.computable.nl/

1 opmerking:

  1. En nu gaat er bij HP/EDS nog eens 2% aan personeels reductie overheen. Weer vallen de 450 klappen overwegend aan de EDS kant. Hierdoor is straks 80 % van het EDS personeel weggekapt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...