maandag 8 juni 2009

De Unie: HP-verzoek loonoffer is ongepast

Vakbond De Unie noemt het ongepast dat het management van HP medewerkers vraagt een deel van het salaris in te leveren. Vorige week vrijdag vond een gesprek plaats tussen vakbonden en HP Nederland over het vrijwillig inleveren van salaris bij HP en EDS.
De Unie zegt dat HP de bond op geen enkele wijze heeft kunnen overtuigen van de noodzaak om medewerkers te vragen salaris in te leveren.

Inleveren van salaris is volgens De Unie een uiterst redmiddel om werkgelegenheid te behouden. Dat is bij HP nu niet aan de orde, schrijft Huug Brinkers op de site van De Unie. Bovendien kan HP geen garanties geven aangaande het behoud van werkgelegenheid in combinatie met het loonoffer. Daarom noemt Brinkers het verzoek van HP aan medewerkers om salaris in te leveren ongepast.

De bond wijst er verder op dat inleveren van salaris negatieve consequenties heeft voor pensioenopbouw en het SV-dagloon, op basis waarvan een WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering wordt bepaald. HP heeft laten weten de keuze van medewerkers om wel of niet vrijwillig salaris af te staan te zullen respecteren.

Bericht overgenomen van http://www.automatiseringgids.nl/

2 opmerkingen:

  1. Hmm, 'k werk al 11 jaar bij EDS en heb in al die tijd slechts één bonus gehad en dat was dan nog niet eens de moeite. Spijtige zaak dat de gewone werknemer weer moet inleveren om de aandeelhouders gunstig te stemmen!

    Waarom kunnen de aandeelhouders niet is tevreden zijn met wat minder? Steeds weer is het de kleine man die moet inleveren! De crisis is toch voor iederéén of niet? HP maakt nog steeds winst en lijdt geen verlies, zoals zoveel andere bedrijven. En die inlevering van 5 en 10% is dit tijdelijk???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je 1,5 miljoen verdient en je krijgt een bonus van 37 miljoen, dan is het inleveren van salaris toch helemaal geen probleem?
    Als meneer Hurd en nog eens 10 of 15 van de Grote Graaiers om hem heen hun bonus van afgelopen jaar terugstorten, is er waarschijnlijk meer bespaard dan met deze salarisreductie wordt bereikt...

    BeantwoordenVerwijderen

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...