dinsdag 14 juli 2009

Shell vraagt lager tarief van ingehuurde ICT'ers

Olieconcern Shell onderhandelt met zijn ingehuurde ict'ers over een tariefsverlaging. Dat bevestigt een woordvoerder van het Nederlands-Britse bedrijf. 'We hebben onze contractanten gevraagd om mee te gaan in een prijsverlaging. De tarieven kunnen meer in lijn zijn met de rest van de prijzen in de markt.' Volgens de voorlichter heeft Shell geen specifiek percentage voor de verlaging voorgesteld. Britse media spreken over een voorgestelde tariefsverlaging van 12 procent.

Zoals veel bedrijven heeft ook Shell last van de huidige economische neergang. De brutowinst van het concern nam in het eerste kwartaal van 2009 met 51 procent af ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst uit de bedrijfsvoering bedroeg in het eerste kwartaal 2009 ruim 2,5 miljard euro bij een omzet van bijna 45 miljard euro.

In 2008 besloot Shell een groot deel van zijn ict uit te besteden aan de dienstverleners EDS, AT&T en T-Systems. Eind 2008 verzochten veel Nederlandse ict-dienstverleners hun ingehuurde krachten ook om een tariefsverlaging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...