dinsdag 29 september 2009

Einde aan EDS

HP maakt een jaar na de overname van de dienstverlener een einde aan EDS. Nu de integratie compleet is wordt de naam omgedoopt in HP Enterprise Services. General manager van HP Enterprise Services is Joe Eazor, die overigens ook al de general manager was van EDS. De nieuwe business unit is onderdeel van de Technology Solutions Group (TSG), dat wordt hernoemd tot HP Enterprise Business.

Dienstentak succesvol
Naast de services levert Enterprise Business tevens het hele portfolio van HP, zoals servers, storage, software en networking. Gedurende het derde kwartaal van HP's fiscale jaar is HP Enterprise Business goed geweest voor 47 procent van alle omzet van het bedrijf en 60 procent van de operationele winst. Ann Livermore, de leidster van TSG wordt ook de nieuwe vicepresident van HP Enterprise Business.

HP nam EDS vorig jaar mei over voor ruim 13 miljard dollar. Sindsdien is de ict-dienstverlener een reddingsboei voor HP geweest in de economische crisis. Maar de tol voor de succesvolle integratie is hoog: wereldwijd gingen bijna 25.000 banen verloren. In Nederland werden ruim 400 banen geschrapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...