donderdag 10 september 2009

Gezamelijke ledenbijeenkomst op 23 september

Toen Hewlett Packard eigenaar werd van EDS viel het besluit dat uw eigen cao niet meer werd verlengd. HP/EDS wil geen CAO EDS 2009 meer en ook geen ondernemings cao bij HP. Verder kreeg u ook nog te horen dat uw salaris dit jaar is bevroren. Een rare gewaarwording voor mensen die gewend zijn dat hard werken wordt beloond.

Maar het kan altijd gekker. De combinatie EDS en HP maakt ook in deze sombere tijden nog altijd een ongehoord hoge winst. Dat is voor uw werkgever echter geen enkele belemmering geweest u te vragen salaris in te leveren. Voor de vakantieperiode hebben wij u gevraagd hoe u tegen al deze narigheid aankijkt. Dat is wel duidelijk geworden. Niet langer een cao, het bevriezen van het salaris en het verzoek een deel van het salaris in te leveren. Dat alles is veel EDS-ers in het verkeerde keelgat geschoten. Uit de reacties blijkt ook dat er zelfs bereidheid is om op enigerlei manier actie te voeren. Vorige week donderdag 3 september jl. is daar een eerste aanzet toe gegeven. Werknemers bij EDS waren door HP uitgenodigd voor een integratiebarbecue. De bonden op hun beurt hadden de werknemers opgeroepen daar in ‘rouwkleding’ te verschijnen. Aan die oproep is gehoor gegeven.

Op 4 september was er overleg met de directie van EDS. Daar bleek dat de directie op geen enkele manier wil toegeven. De kracht van de vakbeweging schuilt in de kracht van de leden. Zonder uw inzet wordt het niks! Wij zullen dan ook met elkaar moeten bepalen wat de vervolgstappen zijn.

Gezamenlijke ledenbijeenkomst
Daarvoor wordt u uitgenodigd voor een gezamenlijke ledenbijeenkomst van De Unie, FNV-Bondgenoten en CNV Dienstenbond op woensdag 23 september 2009 in het gebouw van FNV-Bondgenoten aan de Varrolaan 100 te Utrecht (Rijnsweerd) aanvang: 19.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een terugblik vanaf midden 2020

Zo heel af en toe heb je weleens zo'n momentje dat je even terugdenkt aan bepaalde periodes in je leven. Eigenlijk wil ik nooit te vaak ...